Uklanjanje toxic linkova

Brand monitoring/reputation


Istraživanja pokazuju da 70% korisnika interneta najviše vjeruje online recenzijama! Loše recenzije mogu uništiti Vašu reputaciju i kao rezultat bitno smanjiti prodaju! Stoga je bitno na vrijeme registrirati lošu recenziju i reagirati što brže.

U novije vrijeme (točnije od 2012 sa uvođenjem Panda, Penguin, Emd, Hummingbird ...updatea), bitno je imati potpuni uvid u svoj link/citation profil, jer linkovi tzv. „bad neighborhood links“ (linkovi koji nisu industry related, sa nižim DA ispod 10) mogu bitno smanjiti promet prema Vašim stranicama. Citacije (brand mantions) ukoliko NAP (name, address, phone) nije konzistentan negativno utiču na Vaše pozicije u google local SERP-u.

U današnje vrijeme događa se sve češće da konkurencija usmjerava linkove sa loših domena (bad neighbors, banned sites, link farms & directories). Stalno praćenje Vaše online reputacije trebalo bi biti top prioritet!

Praćenje konkurencije, njihovih taktika, promotivnih kanala, može bitno dobar put za uspješnu web promociju. Ne smije se potpuno zasnivati na kopiranju konkurencije, ali je dobar način za izbjegavanje učenja na vlastitim greškama, zašto učiti na vlastitim greškama ako se može imati koristi od metoda koje dokazano imaju uspjeha.

Sve navedene radnje, dakle praćenje reivewa, link profila i citacija, monitoring konkurencije, radimo top notch alatima Power Suite i SEMrush.

Cijena za navedene usluge ovisi o veličini paketa (broju monitoriranih domena, broju praćenih domena konkurencije itd.)

Cijena početnog paketa je 1500kn (brutto) mjesečni paušal
Za procjenu molimo zatražite besplatni info!


Toxic link removal


Ukoliko primjetite značajnije oscilacije u google organic, google local SERP-u ili su Vam, u gorem slučaju stranice deindexirane, potrebno je napraviti hitno scan i odstraniti „toxic“ linkove ili cijele domene manualno, za one koje nije moguće odstraniti „ručno“, potrebno je dokument sa ovim linkovima/domenama poslati na https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main

Napominjemo da je moguć (iz našeg skustva) gubitak pozicija u organic pretrazi, dok su pozicije  u local pretrazi nepromjenjene i obratno.

 
Cijena ananlize i odstranjivanja zaraženih linkova, domena itd. ovisi o angažmanu. Linkove je potrebno prvo pokušati ukloniti "ručno", dakle mailom kontaktirati sve stranice, direktorije, link farme itd. na kojima su pronađeni štetni linkovi. One koje nije moguće ukloniti ručno, skupa sa dokumentacijom o uklonjenim linkovima šalje se googleu (submit disavow filea na google disavow servis (pretpostavimo da sa jedne domene dolazi par stotina ili čak par tisuća linkova, nema smisla svaki link pokušavati ukloniti jer bi uzimalo previše  vremena, u tom slučaju radi se diavow domene) Za procjenu molimo ispunite formular (link na formular)

Jednokratna cijena se utvrđuje po jedinici vremena 250kn (brutto) sat

Besplatna analiza!

Za besplatnu analizu Vašeg internetskog profila, kliknite ovdje!
Besplatna analiza!